top of page

GTD, Gastronomik Marka Kent Yalova’yı keşfetti


Sabah 9:00 da Coffe Chef ‘ te yöresel ürünlerle hazırlanmış kahvaltı ikramından sonra 2500 den fazla kuşun yaşadığı Yalova Hersek Lagünü kuş gözlem noktası ve binlerce tohumun yetiştirildiği Tıbbi Aromatik bitkiler bahçesini gezdik.  Gezide bize eşlik eden Sayın Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediye Başkanı Sayın Metin Oral, GTD üyeleri, Turizm sektör temsilcileri ve Basın mensupları ile ürünler hakkında bilgilendirme yaparak gezimizin ilk turunu tamamladık.

 

Sayın Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova nın kendine has coğrafi işaretli ürünlerinin olduğunu ve bu ürünlerin Türkiye pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep beraber el birliği ile çalışmamız gerektiğini belirtti.

Sonrasında konuşan Altınova Belediye başkanı Sayın Metin Oral ise, Bir çok noktada çeşitli alanlar oluşturulduğundan bahsetti. Önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını belirtti.

Geziye daha sonra ;

Yürüyen Köşk

Termal kaplıcalar

Limak Thermal hotel de Yöresel ürünlerle hazırlanan  zengin menülü öğle yemeği sonrası Sanayi ve Ticaret odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi günü sempozyumu gerçekleştirildi  

 

Sempozyumda konuşan GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE ;  bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası sempozyumu toplantısı  ile Gastronomi  sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Yalova Valiliğince gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Plantur Başkanı Hüseyin KURTOĞULLARI, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve sanayii odalarının yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi  turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz dedi. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme  toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşünüyoruz dedi.

 

Gastronomi Turizminin geleceği şekilleniyor

 

GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe , sektördeki birlik duygusunun çok önemli olduğunun altını çizerek, toplantılarda doğru  bilgilendirme ile üretici ve tüketiciyi bir dünyaya açmayı hedeflediklerini ifade etti.  Boztepe, “Bu tür bilgilendirme toplantıları, geleceğimizi şekillendirecek çok önemli bir adımdır. Bizler, önüne çıkan her engele rağmen yılmadan güçlenen ve her zaman birbirine tutunan sektör paydaşlarıyız. Rekabet gücümüz ve dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi.

 

Boztepe, Türkiye dünyanın bir çok noktasından gelen  üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Sayın Hülya Kaya ‘da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.

 

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page