top of page
Yazarın fotoğrafıbigdaysmedya

MOBİLET’LE ŞEHRE DÖNÜŞ BAŞLIYOR: EYLÜL ETKİNLİKLERİ

Sonbahar geliyor, şehre dönüş başlıyor. Bilet alma deneyimini öncesini ve ötesini yeniden tanımlayan sosyal keşif ve biletleme platformu Mobilet, bu eylül ayında da İstanbul’un etkinlik takvimi için “Yerin hazır” diyor. Konserden sinemaya, uluslararası festivallerden çok sevilen yabancı gruplara kadar pek çok etkinliğin yer aldığı Mobilet eylül takvimindeki etkinliklerden bazıları şöyle;


Maximum UNIQ Açıkhava sahnesi eylül ayında da İstanbulluları dolu dolu bir etkinlik takvimine davet ediyor. BKM Yaz Etkinlikleri kapsamında İzel-Çelik-Ercan üçlüsü 1 Eylül’de, Son dönemin yükselen stand-up’çılarından, ödüllü oyuncu ve komedyen Doğu Demirkol 5 Eylül’de, Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden Demet Akbağ ve Salih Bademci’yi sahnede buluşturan Aydınlıkevler oyunu 12, 14 ve 26 Eylül’de, Türk pop müziğinin duayen ismi Erol Evgin 13 Eylül’de, her şarkısı ve yorumuyla son dönemin sevilen isimlerinden Melike Şahin, Hep Yeni Kal sponsorluğunda 16 Eylül’de, Türk müziğinin yıldız sanatçısı Sertab Erener, son albümü “Ben Yaşarım” ve geçmişten günümüze gelen sevilen şarkıları ile 20 Eylül’de Maximum UNIQ Açıkhava sahnesine konuk olacak.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında Zengin Mutfağı’ında sahnelediği muhteşem performansıyla 24 Eylül’de Şener Şen ve rol arkadaşlarını ağırlayacak. Vasıf Öngören’in Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarını, zengin bir ailenin mutfağında eğlenceli bir biçimde aktardığı Zengin Mutfağı oyunu için Mobilet’te “yerin hazır”! Yaklaşık 2 yıl boyunca sahne, senaryo ve oyunculuk eğitimlerinden geçen ve 5 sezondur BKM’de kapalı gişe oynayan Çok Güzel Hareketler 2, BKM Mutfak’ın her biri birbirinden yetenekli ekibi ve Eser Yenenler kaptanlığında 25 Eylül’de Harbiye Açıkhava’da DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında seyirci karşısında olacak. Gazapizm’in büyük ses getiren projesi Gazapizm Senfoni İstanbul 2023 projesi, DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında, 26 Eylül’de ilk kez Harbiye Açıkhava’da seyirciyle buluşacak. Gazapizm’in, Orhan Şallıel yönetimindeki senfoni orkestrası ve koro ile gerçekleştireceği Senfoni İstanbul 2023 projesi, geçen yıl İstanbul ve İzmir’de ilk kez seyirciyle buluşmuş ve 2022 yazının en unutulmaz konserleri arasında yer almıştı. DenizBank Açıkhava Etkinlikleri için mobil site ve web sitesi üzerinden alınacak biletlerde DenizBank kredi kartlarında geçerli olacak %15 indirim imkanı bulunuyor.

Ataşehir’de etkinlik takvimini belirleyen DasDas, eylül ayında muhteşem bir sezona merhaba diyor. TuzBiber’in en iyi komedyenlerinin 15’er dakika sahne aldığı TuzBiber 6’lı şov ile 1-2-8-9-15-16-22-23 ve 29 Eylül’de sonbaharı karşılayan DasDas, eylül ayında uluslararası festivalleri de ağırlıyor. 2018 yılında Ney York Times tarafından yılın en iyi oyunu seçilen ve çok sayıda ödül alan Milo Rau’nun yönettiği La Reprise. Histoire(s) Du Théâtre (I), IO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında 9 ve 10 Eylül’de tiyatroseverlerle buluşacak. Yunan performansçı ve koreograf Alexandros Stavropoulos’un popüler kültürdeki kadınlık anlatılarına, yüksek enerjisi ve güçlü görselliğiyle farklı bir bakış sunan işlerinden On Wednesdays We Wear Pink 20 Eylül’de ve Amsterdam'da yaşayan bir tiyatro yapımcısı, oyuncu, kuklacı ve sanatçı Abishek Tapar’ın şiddet içeren bir çatışma ve kolektif travma mirasıyla nasıl yola devam edilebileceğini sorguladığı My Home at the Intersection performansı 21 Eylül’de Istanbul Fringe Festival 2023 kapsamında sahnelenecek. Bilinen metinleri farklı bir sahne tasarımı ve estetiği ile mekâna taşıyan Mesut Arslan’ın imzasını taşıyan Gılgamesh/Gılgamış, 15 ve 16 Eylül’de büyüleyici bir dünyaya davet ediyor. Çok dilli sahnelenen oyun, bilindik sahne kurallarını da ters yüz ederek, seyircileri oyun mekânında oyuncuların peşi sıra dolaştırarak hikâyeye eşlik etmelerini, hatta kimi zaman kendilerini oyuncularla birlikte sahnede bulmalarını sağlıyor. 3 yıldır çeşitli etkinlik ve mekanlarda stand up performansları sergileyen Salih Tıraş tek kişilik gösterisiyle 20 Eylül’de DasDas’ta izleyici karşısına çıkıyor. Yöresel esinti ve tatlarla bezeli bu gösteri seyircileri Salih Tıraş'ın karizmatik olmayan yaşamına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Kurcala ekranlarından tanıdığımız Nevzat Can Ünsal, tek kişilik gösterisi "simülasyon hatası" ile 27 Eylül’de ironik dilini DasDas’ta sahneye taşıyor. Yönetilmekte olan medyatik çılgınlıkların zengin çeşitliliği arasında durup düşünmemiz için bir toplaşma çağrısı yapan, Öner Erkan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Erdem Şenocak, Levent Kazak, Melikşah Altuntaş ve Nezaket Erden’in oynadığı “Şimdi”, 30 Eylül’de 16.00 ve 21.00’deki iki gösterimde salondaki koltukları doldurmaya davet ediyor. Turgut Özakman'ın 1987 yılında kaleminden dökülen "Deliler" oyununu günümüze taşıyan ve DasDas’ı ele geçiren Deli Bayramı ise 30 Eylül, saat 20.30’da seyirciyle buluşacak. R&B, bedroom pop ve arabesk türlerini müziğinde bir araya getiren İstanbul çıkışlı prodüktör, şarkıcı ve şarkı yazarı Mert Demir, +1 sponsorluğunda 29 Eylül’de DasDas’ta müzikseverlerle buluşacak.

Ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, her konserinin biletleri günler öncesinde tükenen ünlü Belçikalı grup Oscar and the Wolf, Epifoni organizasyonu 23 Eylül’de ile Küçükçiftlik Park’ta! 3 şehirlik bir turne için Türkiye’ye gelen Oscar and the Wolf, İzmir Arena ve Ankara ODTU MD Vişnelik Çim Amfi’deki konserlerinin ardından bir kez daha İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Fibabanka ile “Açık Havada Popcorn Kokusu Var” etkinlikleri kapsamında birbirinden keyifli filmler Swissôtel The Bosphorus sinema severlerle buluşmaya devam ediyor. Jean Reno ve Natalie Portman’ın devleştiği efsanevi yapım Leon ile 4 Eylül akşamı, Margot Robbie, Taylor Swift, Christian Bale, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Rami Malek ve Zoe Saldaña gibi usta oyuncularla 30’lara görtüren Amsterdam 10 Eylül akşamı, 1920’lerde büyülü Amerikan rüyasının çöküşünü görkemli bir şekilde anlatan The Great Gatsby 11 Eylül akşamı, Joaqiun Phoenix’in başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in kurgusal Gotham şehrinde Joker’e dönüşümünü anlattığı Joker ise 25 Eylül akşamı sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kalamış Yaz Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. 2017 yılında çıkardıkları "Akustik" adlı albüm için eski üyeleriyle tekrar bir araya gelen ve el üstünde tuttukları bu birlikteliği o tarihten bu yana sürdüren Pentagram 1 Eylül’de, farklı tarzları ve ilginç şarkı sözleri ile tanınan Synth pop & darkwave grubu Jakuzi 2 Eylül’de, 1492’de İspanya’dan dünyanın birçok ülkesine, özellikle de Osmanlı’ya göç eden Sefarad toplumunun geleneksel müziklerini 40 yılı aşkın bir süredir araştıran, derleyen ve yorumlayan Janet & Jak Esim 4 Eylül’de, 2010 yılında, henüz 14 yaşında Genç Flamenkocular yarışmasında birincilik ödülünü kazanan ve kariyeri boyunca birçok ödül alarak başarısını taçlandıran Flamenko’nun yükselen yıldızı Angeles Toledano 5 Eylül’de, Emin Fındıkoğlu’nun dokuz yıllık geçmişi olan 15 kişilik caz orkestrası, Emin Fındıkoğlu +12, 7 Eylül’de, Gurbet, Bana Ellerini Ver (Pervane), Aç Kapıyı Gir İçeri, Sevdim Seni Bir Kere, Baharda Kuşlar Gibi zamansız şarkılarını Cumhuriyet’in 100.yılı şerefine seslendirecek olan Özdemir Erdoğan 8 Eylül’de, şef İhsan Özer yönetimiyle, İncila Bertuğ ve Hüseyin Kıyak’ın anlatımıyla Kadıköy’ün geçmişinde bir gezintiye çıkaracak Kadıköy’ün Sazı Sözü 10 Eylül’de müziğin farklı notalarını Kalamış’a getirecek. 1936 ile 1983 yılları arasında Fransa’nın geçirdiği dönüşümleri bir dans salonundan çıkmadan, hiç diyalog kullanmadan anlatan Le bal veya İtalyanca adıyla Ballando Ballando filmi 3 Eylül’de ve En İyi Animasyon Filmi dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen ilk İspanyol animasyon filmi olan Chico & Rita 6 Eylül’de açıkhava sineması keyfini Kalamış’a getirecek.

Atlas 1948 Sineması, bir film okumasına daha ev sahipliği yapıyor. Hikaye anlatıcısı Mehmet Sindel ile birlikte son yılların en çok konuşulan filmleri arasında yer alan Black Swan filmini sinemaseverlerle birlikte yeniden deneyimlemek isteyenler, 10 Eylül’deki etkinliğin biletlerine Mobilet’ten ulaşabiliyor.

Elektronik müziğin titreşimlerine davet eden +1 Sunar: Pozitif Vibrations, doğanın içinde dansa çağırıyor. Pozitif deneyimi ve Selectist iş birliğiyle gerçekleşecek Pozitif Vibrations; dans müziğinin dünyadaki önde gelen isimlerinden Bonobo, Ben ve Louis Halliker-Hales kardeşlerden oluşan caz etkili house ve techno ikilisi Chaos In The CBD, psikedelik dünyalara ait sesleri dans pistine taşıyan İstanbul çıkışlı üçlü Islandman, DJ, prodüktör ve müzisyen Kaan Düzarat ile Selectist kurucusu ve DJ Garan Garan’ın birlikteliği ve daha fazlasıyla 3 Eylül Pazar akşamı Parkorman’da.

Eylül ayında bir kez daha sezonu açmaya hazırlanan Babylon, 16 Eylül’de Hip-hop ve new school’un yeni nesil temsilcilerinden Yung Ouzo’yu ağırlıyor. Yerli punk sahnesinin kült isimlerinden Cemiyette Pişiyorum 22 Eylül akşamı Babylon’da olacak. Öncesinde, punk-grunge temelinde üretimleri ve yüksek sesli performanslarıyla Deli Gömleği geceyi başlatacak. Bir Babylon klasiği olan Radyo Eksen Partisi, 23 Eylül Cumartesi gecesi dans pistine davet ediyor. Radyo Eksen programcıları Gülşah Güray, Gülşah Turgut, Güven Yıldız ve Nikki Wild; indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle bir kez daha müzikseverlerle buluşacak.

Francis Veber’in 2 perdelik komedi oyunu Münasebetsiz, 26 Eylül’de Duru Tiyatro’ya, 29 Eylül’de ise Trump Sahne’ye konuk oluyor. Tiyatroseverleri kahkahaya boğacak oyunda bir tetikçi birini vurmak üzere otel odasına yerleşir. İşini yapmak üzere hazırlanırken yan odada intihar etmek üzere olan adam tetikçinin bütün planlarını bozmaya başlar. Yan odadan gelen davetsiz misafir kendi hayatının dertlerine tetikçiyi ortak etmesiyle yanlış anlaşılmaların arkası kesilmez…

Yeni fırsatlar ve yeni iş birlikleri ile bölgenin en kapsamlı kahve etkinliği olan Kahve Zirvesi, 16 ve 17 Eylül’de Haliç Kongre Merkezi’nde profesyonelleri ve kahveseverleri bekliyor. 12 farklı oturumunda, Türkiye’nin kendi alanlarında uzman 60 konuşmacının bilgilerini, deneyimlerini ve geleceğe yönelik öngörülerini paylaşacağı zirvede, stantlarda yer alan katılımcılar hedef kitleleri ile görüşmelerde bulunarak yeni kahve ve makinelerini kahveseverlere deneyimletecek.

The Ritz – Carlton Istanbul bünyesinde bulunan The Roof, açık hava sineması etkinlikleri devam ediyor. Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmi Dunkirk, 6 Eylül akşamı, Ryan Reynolds’ın hayat verdiği muzip süper kahraman Deadpool serisinin 2 filmi, Deadpool 2 19 Eylül akşamı herkesi popcorn kokuları arasında sinema keyfini yaşamaya davet ediyor.

Tiyatro Keyfi, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi yıllarından ve cezaevinde yazdığı şiirlerden yola çıkan “Yatıyorum Demirli Bir Şilep Gibi Bursa’da” adlı yeni oyunuyla 29 ve 30 Eylül’de Şişli Oda Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Nazım Hikmet’in şairlikteki en verimli zamanı olarak bilinen Bursa Cezaevi yıllarında yazdığı Kerem Gibi, Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler, Ben İçeri Düştüğümden Beri, Doğum, Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz, Vatan Haini, Yaşamaya Dair ve Memleketim adlı acı, hasret ve memleket sevdası temalı şiirlerinden oluşan tiyatro eserini ünlü sanatçı Hakkı Ergök sahneye uyarladı ve oynuyor.

Her yaş grubunun keyifle izleyebileceği Jules Verne’in sevilen romanından uyarlanan Seksen Günde Dünya Turu, 16 Eylül’de 13.00 ve 15.00 saatlerinde Duru Tiyatro Ataşehir’de ve 17 Eylül’de 13.00 ve 15.00’te Besa Sahne Cevahir’de tiyatroseverlerle buluşacak. Phileas Fogg dünya turunu tamamlayan kişinin çok önemli bir bilgi öğreneceğini bilir. Bir gün bu bilgiyi öğrenmek için uşağı Passepartout ile dünya turuna çıkar. Yolculuk sırasında tren yolculuklarından gemi seferlerine, vahşi yaşamdan sirke bile dahil olan Fogg ve Passepartout büyük bir maceraya atılır. Bu serüvende dostluğu, sevgiyi , birlikte olmayı , başarmak için mücadele etmeyi ve bir çok kazanımlar elde ederler. Jules Verne’in bir başka sevilen hikayesi olan Oliver Twist, Tiyatro WE yapımıyla 17 Eylül’de saat 13.00 ve 15.00’te Duru Tiyatro Ataşehir’de sahnelenecek. Oliver Twist şanslı bir çocuk değildir ama sıradan bir çocuk da değildir. Kocaman ve tertemiz bir kalbi vardır. Yetimhanede büyüyen kimsesiz bir çocuk olan Oliver’ın yolu bir hırsız çetesi kesişir. Yeni bir hayat kurduğunu düşünen Oliver, Kötü kalpli insanların arasına düştüğünden habersizdir. Hırsızlık gibi ağır bir suçla mahkemeye çıkan Oliver, Bay Brownlow yardımı ile oradan kurtulur. Bay ve Bayan Brownlow’un evinde yaşamaya başlayan Oliver, asıl önemli olanın aile, sevgi ve dostluk olduğunu anlar.

Çocuklar için birbirinden yaratıcı atölye alanları, eğlenceli gösteri ve konserlerden oluşan dopdolu programıyla Yaratıcı Çocuk Festivali; neşe ve kazanım dolu 100 etkinlikle 2 ve 3 Eylül’de Küçükçiftlik Park’a tüm aile bireylerini davet ediyor. Yaratıcı Çocuk Festivali, tiyatro oyunları, Yeni Türkü konseri, Evrencan Gündüz konseri, Ezo Sunal ile La La La konseri, Safiye ve Emrehan konseri, S.O.S - Sosyal Oyun ve Sokak Sanatları Performansı, pandomim, jonglör ve sihirbazlık gösterileriyle 0-99 yaş herkesi; iki gün boyunca sürecek kesintisiz eğlenceye davet ediyor.

Son dönemde sosyal medyada adından sıkça söz ettiren Semicenk, 2 Eylül’de Festival Park Kadıköy’de hayranlarıyla buluşacak. Sahne adıyla Semicenk olarak tanınan Cenk Baş, 2019 yılında TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye programında yarışmacı olarak katılmış ve Hadise'nin ekibinde yer almayı başarmıştı.



2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page